10 x blij van je hond

 

1. De onvoorwaardelijke liefde van een hond zorgt ervoor dat je een stuk positiever in het leven staat: er is immers altijd iemand die van je houdt.
2. Een hond is als een spiegel. Roep jij hem zonder een spoortje daadkracht in je stem, dan vertikt-ie het om te luisteren.
3. Honden zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. Verschillende Amerikaanse universiteiten ontdekten dat kinderen met een hond minder
    bang, somber en gestrest zijn.
4. Ook handig: je kinderen pakken meteen een lesje verantwoordelijkheid, omdat je hond ook van hen afhankelijk is.
5. Met een hond ben je ineens veel meer op de hoogte van wat er in je buurt gebeurt, doordat je meer contact hebt met anderen.
7. Iedere dag even knuffelen met je hond verlaagt je cortisolniveau: het hormoon waardoor je je geliefd en verbonden voelt.
8. Minder stress betekent ook een verhoogde weerstand.
9. Honden zijn goed voor je ouwe dag. Ouderen met huisdieren zijn doorgaans vitaler dan hun leeftijdsgenoten zonder hond.
10. Kinderen die vanaf de geboorte in aanraking zijn geweest met een hond, hebben op achttienjarige leeftijd maar liefst 50% minder kans om een
    allergie te ontwikkelen.

 


Citaten over honden

- Michel Eyquem de Montaigne: Hoe meer ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van mijn hond houd.
- Plato: Zoals de meesteres is, zo is ook haar hond.
- Aldous Huxley: Voor zijn hond is iedere man een Napoleon; vandaar dat honden altijd zo populair zijn geweest.
- Jim Fiebig: Als je hond denkt dat jij de belangrijkste persoon ter wereld bent, hoef je geen andere opinie meer te raadplegen.
- Harry S. Truman: Als je in Washington een échte vriend wil hebben, schaf dan een hond aan.
- Antoon Vloemans: Voor de deur van ons geweten ligt de hond van ons geheugen.
- Luc de Lafortrie: Wij moeten leren van de dieren, hoezeer ze lust scheppen in het bestaan. Zie naar een snuffelende hond.
- Ivan Lendl: Als je in de topsport op iemand wilt rekenen, koop dan een hond.
- Fons Jansen: Ik ken een hond die bezig is zijn baas kunstjes te leren. Brengt de hond hem een stok, gooit die baas de stok metéén weg.
- Josh Billings: Een hond is het enige op aarde dat meer van je houdt dan jij van jezelf.
- Dwight D. Eisenhower: Wat telt in de strijd is niet per definitie het formaat van de hond, maar de omvang van zijn strijdlust.
- Joe Weinstein: Mijn hond makt zich zorgen. Een blik hondenvoer kost nu al 3 euro. In hondentaal is dat 21 euro.
- Kadé Bruin: 'Rare wezens', zucht de hond. Ze hebben een gehoorapparaat, een vals gebit en een bril en niks om beter te ruiken. En dat is nou juist
  essentieel.